Translate

čtvrtek 13. září 2012

Houskové knedlíky

Potrpíte si na tradiční českou kuchyni, ale trochu v ní tápete?

V tomto článku najdete rychlý  recept na DOMÁCÍ HOUSKOVÉ KNEDLÍKY, které jsou jejím základem.

Úroveň: LEHKÁ- STŘEDNÍ
Doba přípravy: 15min+ 20min vaření
Porce: 4-6

Ingredience:
  • 500g hrubé mouky
  • cca 120 ml vlažného mléka
  • 2 vejce
  • 2 starší rohlíky
  • 25g droždí
  • cukr, špetka soli
Postup:
1. Do vlažného mléka rozdrobte droždí a přisypte lžičku soli. Nechte vzejít kvásek

2. Rohlíky si nakrájejte na střední kostičky. 











3. Do mísy nasypte mouku, přidejte špetku soli, vyklepněte vejce a přilijte vzešlý kvásek.











4. Začněte vypracovávat těsto a postupně přimíchávejte rohlíky. Hotový bochánek jemně poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte cca 1h kynout.












5. Vykynuté těsto rozdělte na dva kusy a vypracujte do válečků.

6. Vařte ve vroucí vodě 20min, přitom po 10min obraťte.

7. Hotové knedlíky nakrájejte- buď nožem nebo kráječem- a podávejte nejlépe k omáčkám nebo k 
tradičnímu knedlo-vepřo-zelo. :-D

Něco navíc:
Kostky rohlíků můžete také osmahnout na másle, ale podle mě je to jen zbytečná ztráta času. Chuť knedlíků to nezmění.


FRAGOLA

Žádné komentáře:

Okomentovat