Translate

čtvrtek 27. září 2012

Hezky česky

Jeden recept na houskové knedlíky už tu byl. Ale tenhle bude jiný, bude trochu originální, barevný a veselý. Naučte se udělat HOUSKOVÝ KNEDLÍK S MRKVÍ

Úroveň: Snadné
Doba přípravy:15min   Doba vaření:18min   Doba kynutí:5min+30min
Porce:4-6

Ingredience:
  • 500g hrubé mouky
  • 250ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • čtvrt kostky droždí(cca 10g)
  • 1 starší rohlík nebo houska
  • 1 mrkev
  • špetka soli a cukr
  • příp. petrželka
Postup:
1.  Mouku prosyjte do větší mísy (přimíchejte sůl) a udělejte ve směsi důlek. Do něj rozklepněte vejce. 
2. Dále do důlku rozdrobíme droždí nalejeme vlažné mléko a přidáme špetku cukr, necháme 5 minut na teplém místě stát.
před

Po 5 minutách

3. Mezitím si nastrouháme mrkev na jemno a nakrájíme pečivo na kostičky.





4. Odleželou směs nyní spojíme do kyprého těsta, přidáme kostičky a mrkev(případně zelenou petrželku) a rovnoměrně vmícháme. Necháme 30min kynout.











5. Těsto si rozdělíme na poloviny a vypracujeme ve váleček. Dáme vařit z každé strany 9minut(dohromady tedy 18). Ihned po vyndání propícháme jehlicí(nebo vidličkou), aby se z knedlíku dostala pára ven a nakrájíme pomocí nitě nebo nože na plátky.

6. Hotovo! Podávejte k masu a omáčkám.(Na fotce se svíčkovou, která bude brzy publikována)

        Dobrou chuť Vám přejí
                       Fragola & Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat