Translate

úterý 18. září 2012

Test: Gumoví medvídci

 Nejspíše si bonbony moc nekupujete nebo je třeba kupujete pro děti. A my jsme se rozhodly, že pro Vás otestujeme některé z nich a pokusíme se Vám pomoct s jejich výběrem...

PS. Tento test samozřejmě nesměl proběhnout bez dětí, které jsme zapojily do hasování. Vypadly, že si to náramně užily. Názory jsou nás dvou(Fragola & Lampone).
PPS. Toto je slepý test


1. Bonbony JOJO
Odkud: běžná obchodní síť
Země původu: ČR

Cena: 13-18 Kč
Hmotnost: 90g
Složení: glukózový sirup, cukr, želatina, jablečná šťáva(3%), kyseliny(vinná,jablečná,citronová), aromata(pomerančové, citronové, jahodvé, jablečné), leštící směs(rostlinný olej, leštící látka:kamaubský vosk), rostlinné koncentráty a extrakty(mrkev,světlice,špenát,kopřiva,paprika), regulátor kyselosti, přírodní barvivo(beta-karoten). Může obsahovat stopy mléka.


Názor č.1: Měkké. Mají sladkou a u všech ,,barev" stejnou chuť. Připadají mi až moc vláčné. Zrnka cukru mi nevadí, ale spíš bych je označila za vzduchové bublinky. :-) 
Známka: 2.5
Názor č.2: Měkké, hodně sladké. Nechutnají přírodně :-( Jsou leštěny, olej je na nich hodně cítit naomak a mají na sobě cukr(nebo co to je, prostě nějaká zrníčka). Příchutě medvídků nejsou od sebe moc rozpoznat. Nelíbí se mi jejich tvar placky, ale mají krásné jasné barvy(na fotkách to není vidět,protože všechny červené bonbony byly hned snědené, ale zrovna ty mají nádhernou barvu).
Známka: 2.5  
Hlasování pro nejlepšího: 1/7  
 2. Bonbony BOMBI
Odkud: TESCO
Země původu: Slovensko

Cena: 13.90Kč
Hmotnost: 90g
Složení: glukózový sirup, cukr, želatina, kyseliny(mléčná,citronová), jablečný koncentrát(1.2%), přírodní chuť(pomeranč,višeň,černý rybíz,jablko,grapfruit,citron),barvící koncentráty (dýně, jablko, černý rybíz, ředkvička, kopřiva, špenát, černá mrkev),barvivo(směsné karoteny), leštící látka(karnaubský vosk).

Názor č.1: Měkké, ovocné bonbony. Výborné. Medvídci jsou roztomilí. Není cítit chemie, jen přírodní šťávy. Navíc i obal je barevný a veselý, zaujme. A je i cenově výhodný. Pro mě vítěz.
Známka: 1. 1
Názor č.2: Úžasně mněkounké bonbonky s ovocnou příchutí(nechutnají uměle). Mají krásný tvar, který je naprosto jedinečný. Podle mého vítěz testu. U ostatních se ujali tak na půl(2/7 hlasovali jako pro nejhorší bonbony z testu-prý díky měkkosti) Barvy teda nic moc, podle mě jsou strašně mdlé, to je jediné mínus.
Známka: 1.3
Hlasování pro nejlepšího: 4/7
Porovnání barev(JOJO vs. BOMBI)
3. BONBONY HARIBO
Odkud: běžná obchodní síť

Země původu: Maďarsko

Cena: 24 Kč
Hmotnost: 100g
Složení: glukózový sirup, cukr, želatina, ovocná šťáva z koncentrátu (jablko, pomeranč, citron, jahoda, malina, ananas), kyselina citronová, ovocné a rostlinné koncentráty (citron, pomeranč, jablko, kiwi, černý bez, černý rybíz, aronie, hroznové víno, mučenka, mango, špenát, kopřiva), leštící látky
Názor č.1:Klasika. Sladké, ovocné. Vzhled medvídků není nijak zajímavý. Kvalitní, dobré na klouby. Ovšem vůči zubům moc šetrné nejsou- opravdu ,,gumídci".
Známka: 1. 8
Názor č.2: Tvrdší, jako když žvýkáte gumu. Vzhled běžného "gumídka". Chutnají ovocně a podle popisků.Hladké naomak. Prostě klasika, která neurazí.

Známka: 2
Hlasování pro nejlepšího: 3/8
4. BONBONY CANDY CARNIVAL
 Odkud: Tesco

Země původu:  Francie

Cena: 18.90Kč
Hmotnost: 100g
Složení: vepřová želatina, kyselina citronová,barviva, rostlinné extrakty, leštící látka
Názor č.1: Opravdu hodně chemické- je to z nich dokonce cítit. Chutě jsou moc výrazné. Náraz se dají sníst max. 3 ks. Jednoznačné nejhorší.
Známka: 4
Názor č.2: Nejtvrdší z testu, malé. Hodně hořké, chutnají uměle. Nejdřív jsem řekla: "jsou celkem dobrý", ale po několika dalších: "Strašně tvrdý..." Ale jedla jsem i horší. Hlasování pro nejhoršího: 5/7

Známka: 4
Hlasování pro nejlepšího: 0/7
Porovnání barev medvídků HARIBO s TESCO
Takže vítězem tohoto testu se stávají gumoví medvídci Bombi!

Testovali pro Vás 
           FRAGOLA&LAMPONE

Žádné komentáře:

Okomentovat